Biserica Neagra – Brasov

Biserica neagra

Biserica Neagră, este un impunător lăcaș de cult gotic situat la doar 5 minute de mers pe jos de la Casa Antiqua. Este una dintre cele mai impresionante atracții turistice din Brașov, dar și cea mai mare construcție gotică din Sud-Estul Europei.

Numele de “Biserica Neagră” i-a fost dat în urma incendiului devastator din anul 1689, ce i-a distrus șarpanta și i-a înnegrit pereții. Lucrările de reconstrucție au durat aproape 100 de ani. Biserica are în posesie numeroase obiecte remarcabile, precum a doua cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, cel mai mare clopot mobil din țară, cântărind aproximativ 6.000 de kilograme și Orga Buchholz, cea mai mare orgă mecanică din România.

Deși Biserica Neagră a suferit multe transformări și intervenții de-a lungul timpului, evenimentelor nefavorabile, ea rămâne un lăcaș de cult imens, cu o istorie bogată și foarte impresionantă. Totuși, dacă vă puteți imagina, biserica ar fi trebuit să fie și mai mare, dar a fost redusă ca urmare a unui cutremur în 1471.

În prezent, biserica găzduiește mormântul celebrului pedagog Johannes Honterus, precum și numeroase obiecte de artă valoroase, cum ar fi Cristelnița din bronz, ce datează din 1472 și Altarul din Feldioara, din secolul al XV-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *